Taxaties van woningen

De woningtaxaties voor Arcuris, worden door Flevo Taxatie verzorgd. Flevo Taxatie taxeert alle woningen in Almere en omstreken, zorgvuldig en vlot. Alle taxaties worden gevalideerd door het NWWI, het validatie instituut in Nederland. Een gevalideerd taxatierapport kan door ons binnen 8 werkdagen gerealiseerd worden.

Heeft u een woning die u wilt verhuren of al verhuurd is en vraagt de bank naar een gevalideerd taxatierapport? In beide situaties kan Flevo Taxatie een taxatierapport voor een woning in verhuurde staat verzorgen.

Waarom taxeren?

Het doel van het taxeren van een woning kan verschillen. Enkele voorbeelden zijn:
USP vink icoon
Verstrekken hypotheek (met of zonder NHG);
USP vink icoon
Boedelscheiding
USP vink icoon
Verklaring van erfrecht
Om een taxatierapport af te kunnen geven, is een bezoek aan de betreffende woning noodzakelijk. De taxateur gaat door de woning heen, maakt foto’, meet de woning in volgens de vereiste standaarden en maakt een uitgebreid verslag van de woning. Terug op kantoor werkt de taxateur alles uit en zal door middel van een vergelijk van verkochte panden een waarde berekenen en zo tot een taxatiewaarde komen. Indien er verbouwt wordt, zal er ook een verbouwingspecificatie nodig zijn.

Na het opmaken van het rapport, wordt het rapport aangeboden voor validatie bij een van de daartoe bevoegde validatie instituten.

Zodra het rapport is goedgekeurd, krijgt u het taxatierapport per e-mail toegestuurd.

VBO taxateur

Onze taxateur is Register Taxateur en Register Makelaar en ingeschreven bij het NRVT en SCVM.
USP vink icoon
De taxateur beschikt over een uitgebreide database van vergelijkbare woningen
USP vink icoon
Het taxatierapport voldoet aan de eisen voor NHG
USP vink icoon
Het taxatierapport gevalideerd is
USP vink icoon
Wordt geaccepteerd door alle financiële instellingen

Geen validatie mogelijk?

Heeft u een woning met bedrijfsruimte die niet gevalideerd kan worden door het NWWI? Geen probleem. Flevo Taxatie werkt samen met andere VBO taxateur die voor een Plausibiliteitsverklaring kan zorgen zodat uw bank of geldverstrekker weet dat het een rapport betreft waar twee taxateurs naar gekeken hebben. Belangrijk is dat de bank of geldverstrekker vooraf aangeeft akkoord te gaan met een taxatierapport met Plausibiliteitsverklaring.
Maak direct een afspraak